2014. október 19., vasárnap

Hol tartunk most?



HOL TARTUNK MOST?

Örömteli hírek, hogy második találkozóinkon még többen látogattatok el ismerkedni, vagy elmélyülni ebben a „világrengető” kezdeményezésben.
„Világrengető” is lehet, ha „pillangó-hatásként” egyre többen tesszük hozzá a Magunk részét az Egészhez.

Nagyszerű látni, amint egyre aktívabbak az együttléteink, egyre felszabadultabban vesztek részt az elmélkedésekben és hoztok saját életetekben egy-egy elhatározást – mint amilyen akár a panaszmentessé válás is.

Mint kiderült, a panaszmentesség nem is olyan könnyen értelmezhető, éppen ezért foglaltuk össze egymásnak újra, hogy mit is értünk a panaszkodás fogalma alatt és mit nem.

Tanulságos volt megismerkedni a panasz leggyakoribb tárgyával, a „hiánnyal”.
Sokan meglepődtek azon, amit ez a megható üzenet hordoz:


Közösen vontuk le a következtetést: fogadd el és éld meg azt, ami Itt és Most van, adj hálát érte – ekkor kaphatod meg a lehető legtöbb örömérzést, ami örökre a Tiéd marad!


Messzemenő tapasztalatokról még nem számolhattunk be, ehhez még el kell telnie néhány hónapnak.

Mindemellett egyre többen jelentkeztek karkötőért, hogy az általa képviselt panaszmentességet elérjétek, mert egyre tisztábban látjátok, hogy ez egyben csodálatos ajándék is. Különösen, ha úgy gondolkodunk, hogy nem változtathatjuk meg a másik embert, csupán a változás lehetőségét kínálhatjuk fel a számára – példát mutatva és bölcsen rábízva, hogy mit kezd a jó szándékú ajánlatunkkal.
Ez az, amit viszont könnyedén megtehetünk egymásért.

Várjuk a csatlakozni kívánókat, kérjük, hogy vigyétek hírét a mozgalomnak: panaszmentessé válni legalább olyan megkönnyebbülés, mint megszabadulni egy krónikus fertőzéstől, vagy egy nyomasztó adósságtól.

A következő találkozásunk tervezett időpontjai:

Budapesten (Múzeum utca 9): október 27 (hétfő) 17.oo
Jászberényben (Déryné művelődési ház): november 12 (szerda) 17.oo

Fő témánk: a panasz-, félelem- és erőszakmentes kommunikáció.

Szeretettel várunk mindenkit: Kati és János